Zo Ehlers

Zo Ehlers is de naam van de eenmanszaak die ik in oktober 2011 gestart ben. Hieraan ging een carriëre in de IT van ruim 12 jaar bij twee werkgevers vooraf. Deze startte in november 1998 bij het toenmalige Pink Elephant dat over de jaren veranderde in PinkRoccade, Getronics PinkRoccade , Getronics en uiteindelijk KPN. In 2010 ben ik gaan werken voor Migration Match, dat ik dus in 2011 verlaten heb om voor mezelf te beginnen.

Vanuit Pink Elephant ben ik enerzijds sterk opgeleid in project- en procesdenken. ITIL en Prince 2 stonden hoog in het vaandel van Pink Elephant. Anderzijds heb ik mij in het begin vooral geconcentreerd op de technische kant van de IT, en dan met name op Microsoft infrastructuren. Als MCSE-er heb ik verschillende technische implementaties vormgegeven en gerealiseerd. Van deze technische bagage heb ik nog altijd veel profijt, ook in werkzaamheden die een meer leidinggevend karakter hebben. Ik weet wat er komt kijken bij technische trajecten en ben hierdoor altijd goed in staat om situaties in te schatten en kan me goed verplaatsen in de denkwereld van de technische medewerkers.

Naarmate mijn carriëre zich verder ontwikkelde, werden mijn ambities op de advies- en management kant van projecten steeds duidelijker. Ik ben altijd sterk geweest in het combineren van de technische kant van projecten en het adviseren over, en het managen van de niet-technische kanten ervan. Om die reden ben ik een intern management opleidingstraject gaan volgen. Na de succesvolle afronding daarvan ben ik op zoek gegaan naar een project waar ik het geleerde nog meer in praktijk kon brengen. Ik heb mijn toenmalige technische project verlaten om naar een groot migratieproject te gaan. Ik heb mij daar ontwikkeld van een van de techneuten tot uiteindelijk de manager migratie, verantwoordelijk voor de gebruikers-, mail en datamigratie, inclusief de aansturing van de technische teams die deze mogelijk maakten. Na de succesvolle beëindiging van dit project, heb ik in soortgelijke grote migratieprojecten een vergelijkbare rol gehad, waarbij ik verantwoordelijk was voor de gebruikers- en datamigratie. Ik heb daarvoor de migratiescenario’s bedacht en uitgewerkt en stuurde de teams aan die deze uitvoerden.

Ik ben een sterke teamplayer met leidinggevende ervaring en ambities, communicatief vaardig, rustig, analytisch en nauwkeurig. Ik functioneer het beste op het snijvlak van (project)management, leiding geven en technische consultancy. Vooral als er naast een sturende rol ook een duidelijke inhoudelijke inbreng wordt gevraagd, ben ik op mijn best. De laatste jaren heb ik aan grote migratietrajecten gewerkt, Ik begrijp zodoende de dynamiek van dergelijke verandertrajecten en de impact die deze kunnen hebben op de verschillende betrokken partijen als geen ander. Een van mijn sterke punten daarbij is het kunnen verwoorden van deze impact in op de betreffende doelgroep afgestemde communicatie.